Mondhygiënist tarieven 2024

Ontdek jouw glimlach bij De Tandenjuf mondzorgpraktijk

Bij De Tandenjuf Mondzorgpraktijk streven we ernaar om transparantie te bieden over de kosten van jouw mondzorg. De tarieven voor mondzorg in Nederland worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hieronder vind je een overzicht van de relevante tarieven voor 2024 die van toepassing zijn op onze diensten als mondhygiënist.

BehandelingTariefBeschrijving
Preventieve voorlichting en/of instructie (per 5 minuten)€15,78Educatie over het onderhouden van een gezonde mondhygiëne.
Consult voor evaluatie van preventie (per 5 minuten)€15,78Beoordeling van je huidige mondhygiëne en preventieve strategieën.
Gebitsreiniging (per 5 minuten)€15,78Verwijderen van tandplak en tandsteen om je mond gezond te houden.
Niet-restauratieve behandelingen van cariës in het melkgebit€31,68Behandelingen gericht op het voorkomen van verdere cariës zonder vullingen.
Eenvoudig bacteriologisch- of enzymatisch onderzoek€21,12Testen om de specifieke oorzaken van mondgezondheidsproblemen te identificeren.
Behandelingen van gevoelige tandhalzen en (preventief) toedienen medicament€7,04Maatregelen om gevoeligheid te verminderen en de mondgezondheid te verbeteren.
Fluoridebehandeling€17,60Toepassing van fluoride om het glazuur te versterken en gaatjes te voorkomen.
Pocketregistratie€42,24Gedetailleerde meting van de diepte van de tandvleespockets.
Parodontiumregistratie€84,48Uitgebreide beoordeling van het parodontium (het weefsel rondom de tanden).

 

Bekijk vergoedingen voor 2024

Kinderen tot 18 jaar: Goed nieuws voor ouders! De meeste behandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed door de basisverzekering. Dit betekent dat preventieve zorg en veel voorkomende behandelingen geen directe kosten met zich meebrengen voor jou als ouder.Wij begrijpen dat de kosten van mondzorg een belangrijke overweging zijn. Daarom staan we altijd klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het navigeren door verzekeringspolissen en vergoedingsopties. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken.Bij De Tandenjuf zetten we ons in voor toegankelijke, hoogwaardige mondzorg voor iedereen. We kijken ernaar uit om je te mogen verwelkomen en samen te werken aan een gezonde, stralende glimlach.