Mondhygiënist vergoeding 2024

Bij De Tandenjuf Mondzorgpraktijk draait alles om jouw glimlach en hoe we die gezond en stralend kunnen houden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kosten. Dit jaar zetten we extra in op helderheid over de tarieven en vergoedingen voor mondzorg, met speciale aandacht voor de diensten van een mondhygiënist.

Wat wordt vergoed?

Veel mensen vragen zich af: “Valt een mondhygiënist eigenlijk wel onder mijn tandartsverzekering?” Meestal wel. De dekking voor behandelingen bij de mondhygiënist kan per verzekeraar verschillen. Het loont dus om je polis er eens op na te slaan. Vaak worden deze behandelingen gedeeltelijk of volledig vergoed als onderdeel van de aanvullende tandartsverzekering.

Tarieven bij De Tandenjuf in 2024

Wij geloven in transparantie over de kosten. Hier een kort overzicht van wat je bij ons kunt verwachten:

  • Preventieve voorlichting en instructie: €15,78 per 5 minuten
  • Evaluatieconsult voor preventie: €15,78 per 5 minuten
  • Gebitsreiniging: €15,78 per 5 minuten
  • En nog veel meer, van behandelingen voor gevoelige tandhalzen tot fluoridebehandelingen.

Kinderen en vergoedingen

Een opsteker voor ouders: bijna alle behandelingen voor kinderen tot 18 jaar vallen onder de basisverzekering. Dit betekent geen onverwachte kosten voor preventieve zorg en veel voorkomende behandelingen voor de kleintjes.

Hulp bij je verzekeringspolis

De wereld van zorgverzekeringen is niet altijd even duidelijk. Heb je vragen over hoe het zit met de vergoeding voor een mondhygiënist? Ons team helpt je graag verder. Wij kunnen je bijstaan met informatie over vergoedingen en polisvoorwaarden, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Tot slot

Een bezoek aan De Tandenjuf betekent zorgeloze mondzorg waarbij je precies weet wat je qua vergoedingen en tarieven kunt verwachten. Of je nu komt voor preventieve zorg of een specifieke behandeling, we staan voor je klaar. Vragen over je zorgverzekering of meer weten over wat er wordt vergoed? Neem gerust contact met ons op of maak direct een afspraak. Jouw stralende glimlach is onze missie.