Mondhygiënist beugel

Beugel schoon laten maken door onze mondhygiënist

Je hebt een beugel gekregen om jouw tanden mooi recht te maken, een super fijn vooruitzicht! Tijdens het dragen van de beugel is het wel belangrijk dat je jouw tanden en de beugel zelf goed schoon houdt. Zeker bij het dragen van een blokjesbeugel kan dit een hele uitdaging zijn. Er blijven etensresten achter hangen en bacteriën kunnen makkelijker blijven zitten.

Door een beugel kun je ook sneller last hebben van ontstoken tandvlees, teruggetrokken tandvlees, gevoelige tanden of zelfs ontstoken tandvlees. Wij raden aan om tijdens het dragen van een beugel extra vaak naar de mondhygiënist te gaan, we geven graag advies over het schoonhouden van de slotjes en reinigen deze. Ook krijg je bij ons een ortho etui mee na het eerste bezoek, zodat je een goede start kunt maken bij het schoonhouden van jouw beugel. En deze zorg bij de mondhygiënist wordt tot 18 jaar vergoed! Samen zorgen we voor een gezonde, stralende glimlach!

Ontstoken tandvlees door beugel

Een van de meest voorkomende uitdagingen die mensen ervaren, is ontstoken tandvlees. Dit komt vaak voor omdat het schoonhouden van de tanden en daarmee de mond moeilijker wordt met een beugel. Als mondhygiënist kunnen we je helpen door het tandvlees grondig te reinigen en advies te geven over goede mondhygiëne.

Gevoelige tanden door beugel

Een andere veelvoorkomende uitdaging kan gevoelige tanden zijn, dit kan bijvoorbeeld gebeuren door de druk of door de nieuwe ontwikkelingen in het gebit. Een mondhygiënist kan adviseren over de juiste tandpasta en mondspoelingen die kunnen helpen om de gevoeligheid te verminderen. Dit helpt om de tanden te beschermen terwijl de beugel nog steeds zijn werk kan doen.

Blokbeugel schoonhouden

Wanneer je een blokbeugel draagt, kan vooral het schoonhouden van de beugel lastig zijn. Een mondhygiënist kan laten zien hoe je dit op de meest effectieve manier kan schoonhouden. Dit is belangrijk, want zo kun je bacteriën en voedselresten grondig verwijderen, waardoor de beugel hygiënisch blijft en optimaal functioneert.

Teruggetrokken tandvlees door beugel

Bij sommige mensen kan het tandvlees zich terugtrekken tijdens het dragen van een beugel. Dit komt bijvoorbeeld door de druk van de beugel of door onvoldoende mondhygiëne. De mondhygiënist kan helpen om teruggetrokken tandvlees te voorkomen of te behandelen door professionele reiniging en advies over de beste manieren om het tandvlees gezond te houden.

Elektrische tandenborstels en beugel

Een elektrische tandenborstel is een handige manier om tanden schoon te houden. Wij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste tandenborstel, op basis van jouw beugel en tanden. Deze borstels zijn vaak effectiever in het verwijderen van tandplak en kunnen makkelijker om de brackets heen schoonhouden.

Speciale focus

Angstige patiënten, kinderen, en mensen met lichamelijke beperkingen verdienen extra aandacht en zorg. Bij De Tandenjuf staat laagdrempeligheid en persoonlijke aandacht centraal. Als lid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM) zorg ik ervoor dat je altijd de meest actuele en effectieve behandelingen krijgt. En deze zorg bij de mondhygiënist wordt tot 18 jaar vergoed!

Het dragen van een beugel kan enkele uitdagingen met zich meebrengen, maar met een beetje hulp van een mondhygiënist kunnen we het meeste aanpakken of zelfs voorkomen! We begrijpen dat iedereen en elke situatie uniek is, daarom geven we graag advies over geschikte verzorgingsproducten en technieken, afgestemd op jouw specifieke situatie. Ook krijg je bij ons een ortho etui mee na het eerste bezoek, zodat je een goede start kunt maken bij het schoonhouden van jouw beugel.

Ben jij benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen jou graag aan een stralende glimlach, met of zonder beugel! 

Contact

Marshallweg 43
3068JN Rotterdam

Open op afspraak

Onze praktijk is open op afspraak en telefonisch bereikbaar op:

010-3133469

Maandag – Vrijdag

08:30 – 17:30

Wanneer naar de mondhygiënist?